Ingrediënten:
12 stoofpeertjes
½ citroen
3 dl rode wijn
1 kaneelstokje
3 eetlepels suiker
100 g amandelspijs
125 ml crème fraîche
2 eetlepels geschaafde amandelen
Bereiding:
De peertjes schillen en de klokhuizen verwijderen. De citroen schoonboenen en de schil er dun afsnijden. De citroen uitpersen.In een pan de peertjes met de wijn, de citroenschil en het kaneelstokje aan de kook brengen en afgedekt ± 1 uur heel zachtjes laten koken, af en toe voorzichtig keren.De suiker door het kookvocht roeren en de peertjes in nog ± 30 minuten heel zachtjes gaar stoven.Eventueel in het vocht laten afkoelen.Intussen in een diep bord de amandelspijs met een vork losmaken. De crème fraîche en 1 eetlepel citroensap erdoor mengen.De grill voorverwarmen op de hoogste stand.De peertjes met een schuimspaan uit het vocht nemen en droogdeppen met keukenpapier. Het kaneelstokje en de citroenschil uit het vocht nemen en het vocht op hoog vuur laten inkoken tot een stroperige massa.Op vier ovenvaste bordjes de amandelroom uitstrijken en de amandelen erover strooien. de bordjes (met twee tegelijk) onder de hete grill schuiven en de spijs in 1 à 2 minuten goudbruin laten worden. Op elk bordje drie peertjes leggen en het ingekookte vocht rond de peertjes druppelen.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten