Ingredienten :
10 witte asperges
10 plakjes room bladerdeeg
75 gram boter
100 ml creme fraiche
1 eidooier
10 oesters
75 gram geraspte belegen kaas
peper zout.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.Kook ondertussen de asperges 2 minuten en laat ze c.a.7 minuten in het hete water staan,ze zijn dan half gaar. Plaats de ongeopende oesters in de oven en laat de schelpen open gaan.Laat ze in de schelp afkoelen.Snijd de punten van de asperges,halveer die in de lengte en leg ze apart.Snijd de onderzijde van de asperges zeer fijn.Snijd de 10 plakjes bladerdeeg diagonaal door en leg op iedere helft een gehalveerde aspergepunt.Strijk een theelepeltje creme fraiche over de asperges,Bestrooi met peper en zout.Bestrijk de randen van het bladerdeeg met losgeroerd ei en rol het deeg om de asperge als een croissant.Bestrijk de bovenkant met eidooier.Verwijder de bovenste helft van de oesterschelp en verdeel de fijn gesneden asperge over de oester in schelp.Voeg een klein klontje boter en een beetje Creme fraiche toe.Bestrooi het geheel met peper en zout en dek de schelpen af met geraspte kaas.Bak de feuilletes in de oven in 10 minuten mooi bruin en gratineer de oesterschelpen.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten