donderdag 12 maart 2009

Soezenringen

Ingrediënten:
2,5 dl water
1 mespunt zout
50 gr boter of margarine
150 gr bloem
4 eieren
tl bakpoeder
200 gr poedersuiker
2 el citroensap

Bereiding:

Maak het kookdeeg zoals bij het basisrecept staat aangegeven.Maak het vet of de olie heet in een wijde pan. Vet enkele stukjes vetvrij papier met wat boter in en spuit er ringen van het beslag op. Hiervoor een ongekartelde spuitmond nemen met een wijde opening.Als het vet warm genoeg is steeds een ring van het papier in het vet doen. Dit gaat het beste door het papier omgekeerd in de olie te houden en te wachten tot de ring eraf valt.Bak de ringen aan beide kanten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.Maak het glazuur van poedersuiker en citroensap en strijk het over de bovenkant van de ringen. Onmiddellijk serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten