Ingredienten :
4 plakjes Limburgs roggebrood
4 plakken balkenbrij
(ongeveer 250 gram)
125 gram magere spekreepjes
1 teentje geperste knoflook
1/2 tl tijm
1 el bieslook
1/2 dl witte wijn-azijn
2 el Limburgse appelstroop
citroensap
Bereiding:
Snij de plakken roggebrood en balkenbrij zodat ze van gelijke grootte en vorm zijn. Bak de spekreepjes, de knoflook, de tijm en het bieslook totdat de spekjes bruin en knapperig zijn. Voeg de azijn toe en roer goed. Doe de stroop erbij en laat deze op een laag vuur smelten. Houd deze topping op een laag vuur warm. Bak vervolgens de balkenbrij in een beetje boter gaar en krokant. Ondertussen de plakjes roggebrood op 4 borden leggen. Leg de plakjes balkenbrij op het roggebrood en garneer dit met de stroop-spektopping of zet deze er in een borrelglaasje naast.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten