woensdag 11 maart 2009

Bitterkoekjespudding met amandelen

Ingrediënten voor 4 personen:

100 g bitterkoekjes
25 g suiker
1 zakje vanillesuiker
enkele druppels amandelaroma (Baukje)
½ l melk
8 blaadjes witte gelatine
1 dl slagroom
2 eetlepels geschaafde amandelen
stijfgeklopte slagroom

Bereiding:

Verkruimel de bitterkoekjes en meng ze in een kom met de suiker, de vanillesuiker, het amandelaroma en 3 eetlepels van de melk. Laat dit minimaal 1 uur intrekken.Laat de blaadjes gelatine weken in ruim koud water.Breng de rest van de melk met de bitterkoekjesmassa aan de kook en laat de goed uitgeknepen gelatineblaadjes erin oplossen. Roer de ongeklopte slagroom erdoor.Laat de massa onder af en toe roeren afkoelen.Doe de massa, wanneer ze lobbig is, over in een met water omgespoelde puddingvorm. Laat de pudding, afgedekt met huishoudfolie, in de koelkast opstijven.Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekepan.Stort de pudding op een schaal.Garneer de pudding met toefjes slagroom en de geschaafde amandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten