vrijdag 13 maart 2009

Bosbessen bavaroise

Ingredienten:

Voor 4 Personen:

- 0.5 liter melk- 300 gram gepureerde bosbessen- 1 vanillestokje- 4 eidooiers- 175 gram suiker- 0.5 liter slagroom- 9 blaadjes witte gelatine in een kom water geweekt

Bereidingswijze:

Kook de melk en laat het opengesneden vanillestokje een kwartier in de hete melk trekken. Verwijder het stokje. Klop in een grote kom de eidooiers en suiker tot een lichtgele massa. Giet de hete melk er geleidelijk bij en blijf roeren. Voeg de geweekte en uitgeknepen gelatine toe. Roer het mengsel koud boven een bak water met ijsklontjes. Meng er de gepureerde bosbessen onder. Klop de slagroom stijf. Spatel de room onder de bavarois als deze dikker begint te worden. Zet de bosbessenbavarois enkele uren in de ijskast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten