woensdag 11 maart 2009

Crème au beurre taart

Ingrediënten:

5 eieren
5 el heet water
225 gr suiker
250 gr bloem
1 tl bakpoeder
3 eidooiers
2 el suiker
60 gr maïzena
1/2 l melk
250 gr boter
150 gr poedersuiker
abrikozenjam
12 rode bigarreaux

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Doe de eieren in een kom en doe er het hete water bij. Klop tot het schuimig begint te worden en voeg dan lepelsgewijs de suiker toe. Vermeng bloem en bakpoeder en zeef het boven de eieren. Schep het met een houten lepel voorzichtig om. Vet een springvorm in, strooi er wat paneermeel in en doe het beslag erin. Bak de taart 20-30 minuten. Laat de taartbodem op een rooster afkoelen en snij hem tweemaal horizontaal door.
Roer de dooiers voor de vulling met suiker, maïzena en een lepel melk glad. Kook de rest van de melk en doe de dooiers erbij. Roer goed tot het gaat binden en laat het al roerend afkoelen. Klop de boter met poedersuiker schuimig en doe er lepelsgewijs het lauwe melkmengsel door. Bestrijk 2 taartplakken met jam en verdeel 2/3 deel van de crème over de beide plakken. Zet de drie plakken weer op elkaar en strijk een deel van de overgebleven crème over de buitenkant van de taart. Doe de rest in een spuitzak en garneer de taart. Garneer met de vruchten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten