zondag 15 maart 2009

Bettine met zalm en rauwe ham

Ingredienten :

4 sneden Ciabatta brood plus wat olijfolie en knoflook
6 gekookte baby aspergetjes
150 gram gerookte zalm
1 geitenkaasje van Bettine met een korstje van spek (60 gram)
een paar plakjes rauwe ham
kruiden:

dille, fijngesneden lente-uitjes, tuinkers, zwarte peper uit de molen.


Bereiding:

Maak eerst twee maal twee Ciabatta sneetjes klaar, ingevet met olijfolie en knoflook, in de oven. Ze moeten net even stevig zijn aan de bovenkant, maar een echt kleurtje is nog ongewenst. Leg een plakje rauwe ham op elk sneetje brood. Snij de zalm in 12 plakjes. De kaas in 4 plakjes. De asperges in 12 stukjes. Leg op een broodje: zalm - kaas - zalm - asperge (*3) - zalm. Bestrooien met de kruiden. En in mijn eerste probeersel: met overgebleven kruiden en asperges er naast in het ovenschaaltje. Alles een kwartier in de heel hete oven en smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten