woensdag 11 maart 2009

Tiramisu

Ingrediënten voor 6 personen:

6 eierdooiers
6 eetlepels witte basterdsuiker
5 dl Marsala wijn
¼ l slagroom
2 eiwitten
500 g mascarpone di lodi (Italiaanse verse roomkaas)
1 dl sterk gezette koffie
± 20 (Italiaanse) lange vingers
cacaopoeder

Bereiding:

De eierdooiers en de basterdsuiker au bain-marie kloppen.Langzaam een derde deel van de Marsala wijn toevoegen en blijven kloppen tot een gebonden saus ontstaat. Laten afkoelen.De slagroom stijfkloppen. De eiwitten stijfkloppen. De slagroom en de eiwitten door de Marsalaroom scheppen.In een kom de mascarpone en de koude koffie door elkaar roeren en dit door het Marsalamengsel scheppen.De lange vingers door de rest van de Marsala wijn wentelen.Over de bodem van zes coupes de helft van de lange vingers verdelen. Dit bedekken met de helft van het mascarponemengsel, de rest van de lange vingers en de rest van het mascarponemengsel.De coupes minstens 4 uur in de koelkast laten intrekken.Vlak voor het serveren het cacaopoeder in een theezeefje doen en de tiramisu ermee bestrooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten