woensdag 11 maart 2009

Tuille met limoenmousse

Ingrediënten voor 4 personen:

2 blaadjes witte gelatine
1 limoen of citroen
3 eetlepels suiker
225 g magere kwark
_ l slagroom
25 g boter
1 eiwit
zout
50 g poedersuiker
25 g bloem

Bereiding:

In ruim koud water de gelatine ± 5 minuten weken. De limoen uitpersen. In een pan 2 eetlepels limoensap, 1 eetlepel water en 1 eetlepel suiker aan de kook brengen. Van het vuur af de gelatine uitknijpen en in de limoensap oplossen. De kwark erdoor roeren.De slagroom met de rest van de suiker stijfkloppen en het kwarkmengsel erdoor scheppen. De mousse in de koelkast ± 2 uur laten opstijven.De oven voorverwarmen op 200°C. De bakplaat invetten.De boter laten smelten en iets laten afkoelen. Het eiwit met de poedersuiker stijfkloppen. De boter erdoor kloppen.De bloem en een snufje zout erboven zeven en erdoor scheppen.Op de bakplaat vier bergjes beslag scheppen. Met een pannekoekmes tot vier dunne ronde plakken (Ø ± 12 cm) uitstrijken.In het midden van de hete oven ± 6 minuten bakken. Met een pannekoekmes het deeg om de onderkant van een limonadeglas tot een bakje vouwen. Ga snel te werk, anders breekt de tuille.Op vier bordjes een tuille zetten. In elk bakje drie bolletjes limoenmousse scheppen. Garneren met limoensliertjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten