donderdag 12 maart 2009

Libanese linzensoep met lamsvlees

Ingrediënten :

500 gr mager lamsvlees in blokjes
200 gr rode linzen
1 fijngehakte ui
De schil van 2 citroenen of limoenen
Mespunt saffraan
Sap van 1 citroen of limoen
7 1/2 dl runderbouillon of water
1/2 theelepel zout
Versgemalen zwarte peper
1/4 fijngesneden witte kool

Bereiding:

Laat de linzen een nacht in ruim water weken en giet ze af
Doe het vlees, de linzen, de ui, het citroen- of limoensap en de schil, de saffraan en de bouillon in een grote pan
Breng alles aan de kook, schuim de soep af, voeg zout en peper toe, temper het vuur en laat de soep nog 1 uur koken
Voeg de kool toe en laat alles nog 45 minuten trekken
Verwijder voor het serveren de citroenschil

Geen opmerkingen:

Een reactie posten