donderdag 12 november 2009

Nasi met kip, gember en sinaasappel

Benodigdheden:


· 400 g witte rijst
· 400 g kipfilet
· 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Nasi
· 2 sinaasappels
· 25 g verse gember
· Conimex Wok Olie
· 400 g Oosterse roerbakgroenten
· 3 el fijngehakte koriander



Bereiding:


Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Was de sinaasappels en rasp de schil van 1 sinaasappel op een fijne rasp. Schil beide sinaasappels, verdeel in partjes en snijd in stukjes. Schil de gember en snijd in dunne reepjes.

Verhit ondertussen in een wok een scheutje olie en roerbak hierin de kip 7 minuten. Wok dan de groenten en de gember 3 minuten mee en vervolgens de kruidenmix 2 minuten.

Schep de rijst erdoor en wok nog 1 minuut. Meng tot slot de geraspte schil en de sinaasappelstukjes erdoor en laat het gerecht nog even goed doorwarmen.

Verdeel de nasi over 4 grote kommen en bestrooi met de koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten