Ingredienten :
12 witte asperges
zout
12 pasteibakjes
500 g champignons
3 uien
6 sjalotten
12 kwarteleitjes
100 g boter
witte peper uit de molen
azijn
1 citroen
Bereiding:
Schil de asperges en halveer ze. Bewaar de onderste stukken voor de soep. Zet de aspergepunten op het vuur in een pan waarin ze net onder water staan. Laat ze 4 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat ze 12 minuten nagaren. Borstel de champignons schoon, snij de onderkant van de steeltjes eraf en snij de champignons in heel kleine blokjes. Zet ze in het water met een scheutje citroensap om verkleuren te voorkomen. Maak de ui en de sjalotjes schoon en hak ze ook heel fijn. Smelt de boter in een pan en fruit de ui en sjalotsnippers tot ze glazig zijn. Voeg dan de champignonblokjes toe en laat ze bakken tot al het vocht is verdampt. Verwarm de pastei bakjes in de oven. Pocheer intussen de eieren in water en een scheut azijn. (Hou het eiwit bij elkaar met een lepel.) Haal de gare aspergepunten uit het kooknat en snij ze in kleinere stukken. Laat ze goed uitlekken en vermeng ze met het champignon - uienmengsel. Breng de massa op smaak met versgemalen peper en wat zout. Serveren: Zet de pasteibakjes op voorverwarmde borden en verdeel de massa over de bakjes. Vul ze royaal en leg er een gepocheerd ei bovenop.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten