Ingredienten :
8 grote aardappelen,
1 el pijnboompitten,
1 ui,
½ bos bieslook,
½ bos peterselie,
3 el olijfolie,
1 rijpe avocado,
sap van ½ citroen,
2 tl boter,
100 m melk,
vers gemalen peper,
40 g gewreven parmezaankaas,
16 reuzengarnalen zonder hoofd (à 50 g),
Bereiding:
Aardappelen onder stromend water schoon borstelen, op een bakplaat leggen en in het voorverwarmde oven (200 graden, heetlucht 170 graden) ongeveer 1 uur bakken. Pijnboompitten in een pan zonder vet goudbruin roosteren en vervolgens fijnhakken. Ui, peterselie en bieslook fijnhakken en in een pan met 1 el hete olie kort stoven. Het vruchtvlees van de avocado in blokjes snijden. Avocado en pijnboompitten bij het ui-kruiden mengsel geven en het citroensap erover geven. De bovenkant van de aardappelen afsnijden en de aardappel met een lepel uithollen. De aardappelmassa met boter en melk vermengen tot aardappelpuree, het avocado-kruiden mix erbij voegen en met zout en peper op smaak brengen. Het mengsel in de uitgeholde aardappelen vullen, met parmezaankaas bestrooien, en deze ongeveer 10 minuten in de oven bakken (200 graden, De schaal van de garnalen tot aan de staart verwijderen. Steeds 2 garnalen op een houten stokje steken, deze in heet olie van elke kant ongeveer 2 minuten bakken en met zout en peper op smaak brengen. De garnalenstokjes op de aardappelen leggen en serveren.
Koopzondag Oosterbeek
12 jaar geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten