zondag 20 juni 2010

Sesambahmi met kip, rode paprika & Smaakmaker Sambal Manis omelet

Benodigdheden:


0,5 zak (250 g) Conimex Mie Nestjes
1 grote rode paprika
4 eieren
Conimex Sambal Manis
3 el geroosterd sesamzaad
2 el fijngeknipte bieslook
Conimex Wok Olie
500 g bamigroenten
250 g gerookte kipreepjes
1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng


Bereiding:

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken. Snijd de paprika in stukken. Klop de eieren los met 0,5 el sambal, 1 el sesamzaad en 1 el bieslook.

Verhit een scheutje olie in een koekenpannetje. Giet 0,25 van het eimengsel in de pan, verdeel over de bodem en bak tot het omeletje aan de onderkant bruin is aan de bovenkant droog. Laat uit de pan glijden en rol op. Bak zo nog 3 omeletjes.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de paprika en bamigroenten 5 minuten. Meng de kip, de boemboe en 50 ml water erdoor en wok nog 2 minuten. Schep de gekookte mie, 2 el sesamzaad en sambal naar smaak erdoor en roerbak nog 4 minuten.

Verdeel de bahmi over 4 borden, strooi de rest van de bieslook erover en leg de omeletjes erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten