dinsdag 10 maart 2009

Asperges met aardbeien

Ingredienten

500 g aardbeien
500 g witte asperges
een handje verse kervel
Voor de vinaigrette :
6 eetlepels druivenpitolie
3 eetlepels sherryazijn
1 eetlepel vloeibare acaciahoning
zout
vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Pocheer de geschilde en kleingesneden asperges 5 minuten in kokend gezouten water en zorg dat ze beetgaar blijven. Giet af, laat uitlekken en afkoelen. Verdeel met de schoongemaakte en gewassen aardbeien over schaaltjes of dessertborden. Bereid een vinaigrette met de opgegeven ingrediënten en bedruip daarmee de bereiding. Garneer met plukjes verse kervel en serveer als voorgerecht. Lekkere weetjes : Serveer het aspergeslaatje met aardbeien eventueel op een bedje van eikenblad- of andere sla. Voeg aardbeien net voor het serveren toe aan het slaatje. Gebruik aspergeschillen in een bouillon voor de soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten