maandag 30 mei 2011

Sambal Goreng met komkommer en zomerse nasisalade

Benodigdheden:

1 komkommer
400 g nasigroenten
75 g ontbijtspekreepjes
0.5 pot Conimex Atjar Tjampoer of Taugé
150 g kerstomaatjes
400 g witte rijst
Conimex Wok Olie
1 bakje Conimex Boemboe Sambal Goreng
6 el fijngeknipte bieslook

Bereiding:

Maak de komkommer schoon, snijd in 3 stukken, in plakjes en dan in reepjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Verhit een wok, voeg een klein scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin de nasigroenten met de spekjes 5 minuten. Voeg de rijst toe en bak 3 minuten mee. Af laten koelen.
Verhit ondertussen een hapjespan, voeg een scheutje Conimex Wok Olie toe en roerbak hierin de komkommer 3 minuten. Voeg de Conimex boemboe Sambal Goreng en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 5 min. zachtjes pruttelen.
Laat de Conimex Atjar Tjampoer goed uitlekken. Halveer de kerstomaatjes.
Meng de afgekoelde nasi met de Conimex Atjar Tjampoer, kerstomaatjes en de bieslook. Voeg eventueel wat van het zoetzure vocht van de Conimex Atjar Tjampoer en naar smaak peper en zout toe.
Verdeel de komkommer sambal goreng en de nasisalade over 4 borden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten