woensdag 15 april 2009

Gehaktballetjes Pangang met Chinese uienmie

Benodigdheden :


· 400 g gehakt
· Conimex Ketjap Manis
· 0.5 tl peper
· 4 el Conimex Gebakken Uitjes
· 1 struik bleekselderij
· Conimex Wok Olie
· 1 zak Conimex Roerbaksaus voor Babi Pangang
· 1 zak (250 g) Conimex Chinese Eiermie
· 1 bosje lente-uitje
· 0.5 tl Conimex Sambal Manis Bereiding


Bereiding:

Meng het gehakt met een scheutje ketjap, de peper en 2 el gebakken uitjes. Maak er kleine balletjes van.

Was en snijd de bleekselderijstengels in smalle repen van ca. 5 cm lengte.

Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 3 minuten rondom goudbruin. Voeg de bleekselderij toe en wok 3 minuten mee. Voeg de roerbaksaus toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.

Was en snijd ondertussen de lente-uitjes in smalle ringen. Meng de mie met lente-uitjes, de rest van de gebakken uitjes en sambal naar smaak.

Verdeel de mie over 3-4 borden en schep de gehaktballetjes met bleekselderij en babi pangangsaus ernaast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten