woensdag 15 april 2009

Kippenboutjes Paniki met mango en prei

Benodigdheden:


· Conimex Wok Olie
· 4 kippenboutjes
· 500 g gesneden prei
· 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Paniki
· 400 g witte rijst
· 1 komkommer
· 0.5 el Conimex Gembersiroop
· 0.5 citroen
· zout, peper
· 1 rijpe mango



Bereiding:


Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de kippenboutjes rondom bruin. Neem ze uit de pan. Wok de prei in de olie in de wok 3 minuten.

Voeg 2 dl water en de boemboe toe, breng aan de kook. Leg de kippenboutjes terug in de wok en laat ze in ca. 35 minuten zachtjes gaar worden.

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Was de komkommer en snijd in dunne plakjes. Schenk de gembersiroop in een grote schaal. Knijp de citroen er boven uit. Roer er 3 el koud water door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de komkommer erdoor.

Maak de mango schoon en snijd in blokjes.

Voeg de blokjes mango aan de gare kippenboutjes met prei toe en laat ze in een minuutje warm worden.

Schep de rijst en kippenboutjes paniki op 4 borden en geef de komkommersalade erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten