maandag 30 mei 2011

Teriyaki wokrijst met peultjes, biefstukspiesjes met lente-ui

Benodigdheden:

250 g biefstuk
1 bosje lente-uitjes
200 g peultjes
Conimex Wok Olie
grofgemalen zwarte peper
1 zakje Conimex White Long Grain Wok Rijst
1 zakje (80 ml) Conimex Woksaus Beef Teriyaki
extra: 6 satéstokjes

Bereiding:

Snijd de biefstuk in 12 lange dunne repen. Snijd het witte gedeelte van de lente-uitjes in stukken van ca. 3 cm. Snijd het groen in smalle ringetjes. Snijd de puntjes van de peultjes.
Rijg eerst 2 stukjes lente-ui dwars aan de spiesjes, dan een vleesreep (als een harmonica) dan weer 2 stukjes lente-ui en als laatste weer een vleesreep. Bestrijk ze aan beide kanten met olie en bestrooi met peper.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de peultjes 3 min. Voeg de rijst en ? van de woksaus toe en warm goed door. Schep ? van de lente-uienringetjes erdoor.
Verhit ondertussen een grillpan of grill en gril de spiesjes om en om 3 min. Bestrijk de spiesjes met de rest van de woksaus.
Verdeel de Teriyaki wok rijst met peultjes over 2 grote kommen of borden, leg de biefstukspiesjes erop en strooi de rest van de lente-uienringetjes erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten